Reklama
 
Blog | Radovan Krejčí

Spartakiáda na eskalátorech

Jen některé z mnoha věcí, které mě napadly, když jsem se prodíral lavinou strženou jedním provokatívním příspěvkem na tomto blogu. Plus návrh-žádost směrem k administrátorům.

Už to s námi vypadá opravdu bledě. A když to říkám, tak tím nemám na mysli vulgaritu (=lidovost) mnoha příspěvků pod zápiskem Petra Olmera "Uhněte z těch schodů!", ale onu zvláštní davovou kázeň, na kterou, troufám si tvrdit, poukazoval, a která se projevila i v diskusi.

Myslím, že by stačilo jen trochu používat mozek a být ohleduplnější a nemuseli bysme se chovat jako stádo ovcí při sčítání na cestě do ohrady. Nebo jsme už opravdu jen kolečka ve stroji? A nikomu to nevadí? Pryč se všemi kteří narušují vyrovnané řady?

Je skutečně zarážející, kolik lidí se dobrovolně a rádo podřizuje několika jedincům, kteří se neumí vybatolit z postele o něco dřív. Nebo nechtějí počkat pár minut na zastávce jako ostatní. Nebo se prostě jen někde zakecali s pěknou slečnou. A teď všichni na stranu! Spěchám!

Ale pravda, nejen tak se stane, že člověk musí spěchat. Někdy je v tom opravdu naprosto nevinně.

To se tak jeden řadí pod eskalátorem do fronty a když pak spokojen nahoře zase uvede své nohy v činnost, podívá se na hodinky a… a jééje ona ta fronta dole byla poněkud delší, to si budu muset příští schody vyklusnout, ještě že je jedna strana volná! To je bezva!

Děkuji Petru Olmerovi za tip na novou atrakci. Až budu někdy v Praze, určitě si tuhle spartakiádu nenechám ujít. Už to vidím: Neuspořádaný dav pod eskalátorem se vyrovnává v jeden šik a nastupuje spořádaně na pravou stranu eskalátoru – levá zůstává volná. Zatím. Ale pozor! Už tu je! On – Spěchající, a za ním další. Jak přibíhají postupně se vrhají na levou část pohybujících se schodů. První…druhý…třetí… V pravidelném rozestupu téměř proletí kolem vyrovnané řady lidí. Estetický dojem ještě umocňují jejich vlající šály (nebo kravaty – podle ročního období). Jedním slovem – nádhera. Už se těším.

Na závěr bych chtěl adminrála Javůrka požádat, aby těm z nás, kteří nemáme čas (psát pořád blog) a jen občas ve SPĚCHU něco napíšeme, tak aby nám rezervoval místo v horní části homepage, kde bysme se mohli realizovat. Ti, kteří nikam NESPĚCHAJÍ, a mají čas (psát pravidelně), nechť se řadí do dolní části stránky. Když je to teď zvykem. Děkuji.

Reklama